תכנון פנסיוני
תכנון הפנסיה לגיל הפרישה
ישנם תחומים ונושאים אשר רבים מאיתנו, במיוחד אלה הצעירים שבנינו, מעדיפים לא להתעמק או לעסוק בהם. הדבר בולט כאשר מעלים בפניהם את נושא ביטוחי החיים או את התכנון הפנסיוני לגיל הפרישה. כפועל יוצא, רבים מאיתנו אינם נותנים את הדעת להתכונן ולתכנן את מהלך חיים וזרם הכנסותיהם ליום פרישתם משוק העבודה. ככל הנראה, גם חוסר ההבנה או הידע בתחום לא תורמים במיוחד לנכונות של רבים לשבת ולקחת אחריות היום, על חייהם כפי שייראו בעוד זמן לא כה רב.
יש להבין כי לא נוכל לעבוד עד סוף חיינו ולהעמיד לעצמינו הכנסות בסדר גודל כפי שאנו עושים כיום. קיצבת הפנסיה שמעמיד לרשותינו המוסד לביטוח לאומי, כאזרחים ותיקים, הנה בטלה בשישים ומהווה שבריר מההכנסה אותה אנו מייצרים כיום, עת אנו עובדים ומשתכרים. החסכון הפנסיוני אותו יש לתכנן מראש, ויפה שעה אחת קודם, יהווה מקור הנחת, הרוגע ורשת הבטחון הכלכלי שלכם מחר על מנת שרמת חייכם תישמר גם בעתיד.
מדוע להשתמש בשירותי יועץ פנסיוני אישי?
רבים יאמרו כי שוחחו עם נציג סוכנות הביטוח בה מתנהלת פוליסת ביטוח המנהלים שלהם או עם יועץ קרן הפנסיה שברשותם, אשר הסביר להם באדיבות ואריכות על האופציות העומדות בפניהם והמליץ להם על מסלולי השקעה שונים בתמהיל החיסכון הפנסיוני. כשלעצמו, טוב שהנכם מודעים לצורך בקרן פנסיה ובהסדרת ההכנסה החודשית ליום בו תגיעו לגיל הפרישה. אך יש לתת את הדעת לעובדה כי אותו יועץ, מקצועי ככל שיהיה, הנו נציג בעל אינטרס אשר מתפרנס גם מעמלות עבור מכירות מוצרים ושירותים. הוא למעשה משווק מומחה מטעם קרן הפנסיה, חברת הביטוח או בית ההשקעות בו מתנהל החיסכון הפנסיוני שלכם. ככזה, האובייקטיביות שלו נתונה בספק היות ועליו לשקלל בראש ובראשונה בשיקוליו ובעצותיו אליכם, את האינטרס של המוסד אותו הוא מייצג.
כאשר פונים ליועץ בלתי תלוי ואובייקטיבי, היועץ ישים לנגד עינכם אך ורק את טובתכם ויוכל באופן אובייקטי להנחות אתכם מהם מסלולי ההשקעה והביטוח המתאימים לכם ולסגנון חייכם, תוך לקיחה בחשבון את התקציב העומד לרשותכם והטבות המס אליהן אתם זכאים. יתרה מכך, באמצעות יועץ אישי, תוכלו להקטין את שעור העמלות ודמי הניהול בתכניות ובמסלולים השונים.
מהיכן מתחילים לארגן את הפנסיה…
בבואנו להסדיר את התכנון הפנסיוני או בפגישתינו מול יועץ פנסיוני, עלינו לשאול ולברר את התשובות לשאלות הבאות: האם אנו חוסכים כיום לגיל הפרישה במסגרת ביטוח מנהלים מטעם המעסיק או מטעמינו? במידה וכן, מה תהיה הקצבה החודשית שיפיק החיסכון הפנסיוני? והאם הסכום מספק ותואם את צרכינו? יתכן כי היום איננו בעלי משפחה עדיין ולכן יש לתת את הדעת ולבדוק, האם הסכום מתאים גם לבעלי משפחה וילדים?
לאחר שהתבררו ונאספו התשובות לשאלות אלה, מומלץ להיוועץ ביועץ פנסיוני אישי מטעמנו ולברר מה נכון יותר? ביטוח מנהלים או אולי קרן פנסיה ומה ההבדלים בניהם, בהרכב, בעליות דמי הניהול?
גם אם הדבר נראה רחוק, גיל הפרישה בישראל נכון לשנת 2014 עומד על 62 לנשים ו 67 לגברים אנו מאחלים לכם כי תגיעו לגיל זה בבריאות ובשלמות, גילאים אלה הם עדיין צעירים ועל פי רוב כוחנו יהיה עדיין במותנינו בהגיענו אליהם. לכן ייטב לנו אם נוכל להנות מחיינו בתקופה שבה נהנה מזמן פנוי ונשתחרר ממחויבות למקום עבודה. היות וכך, כדאי לתת את הדעת כבר היום באיזה אופן ורמת חיים נרצה להגיע לגילאים אלה והאם נוכל לשמר את רמת החיים אליה הורגלנו עד אז. ענו על השאלות שהעלינו והקדימו לתכנן את עתידכם.

















































