כלכלת משפחה – אמא, אני רוצה! תקני לי!
כמה פעמים כבר שמענו את הילדים שלנו אומרים אימא אני רוצה שתקני לי את זה ואת ואת זה.? ” אני היחיד בכיתה שאין לו אייפון או סמארטפון “…. . איך אנחנו יכולים להתמודד הלחץ המתמיד של הילדים שנקנה להם הרבה מאוד דברים, וחשוב יותר, איך אנחנו יכולים להימנע ממצב זה מראש? ריכזנו עבורכם מספר טיפים ראשוניים בחינוך פיננסי.
טיפים בסיסיים בחינוך פיננסי לילדים
אם אנחנו רוצים לחנך את הילדים שלנו איך להתנהג עם כסף אנחנו צריכים לתת להם דמי כיס וללמד אותם להסתפק במה שיש להם. דמי כיס הם המפתח לחינוך פיננסי נכון. כאשר אנחנו נותנים לילדים שלנו דמי כיס ביום קבוע ובזמן קבוע אנו מרגילים אותם איך מתנהלים עם כסף. אנחנו לא צריכים לחכות שהילד שלנו יבקש דמי כיס אנחנו צריכים לתת לו אותם. לא כדאי לתת כסף על כך שהילדים עוזרים לנו בבית – כי זה לא חינוכי. בזכות דמי הכיס הילד שלנו ילמד איך להסתדר עם תקציב מוגבל וידוע מראש. הוא ילמד איך להוציא ואיך לחסוך את הכסף שלו ואיך מנהלים תקציב.
צעד נוסף שאנחנו יכולים לעשות או לנהל לילדים שלנו קופה קטנה בה הם יחסכו את כל הכסף מהמתנות שהם מקבלים מסבא ומסבתא ומדודים ומדודות וגם מאתנו ההורים.
טיפ נוסף – לא להיות כמו כולם – לבחור להוציא את הכסף בחכמה ולא בכמות
אם אנחנו רוצים שהילדים שלנו יגדלו להיות אנשים עצמאיים אנחנו צריכים ללמד אותם לא לרצות את מה שיש לכולם אלא את מה שהם צריכים. ילדים הם ייחודים אבל כמו כולנו הם רוצים להרגיש חלק מהחברה בה הם חיים, פעמים רבות הם עושים זאת באמצעות כסף. אם אנחנו רוצים שהילדים שלנו ילמדו להוציא את הכסף רק על מה שהם צריכים ורוצים באמת אנחנו צריכים ללמד אותם שלא כל מה שיש לילדים אחרים בכיתה יעשה אותם בהכרח מאושרים יותר.
יש עוד הרבה דברים שאנחנו יכולים ללמד את הילדים שלנו בכל מה שקשור לכסף. חשוב שנלמד אותם שכסף לא קשור בהכרח לאהבה. אנחנו לא צריכים להביע את האהבה שלנו לילדים שלנו עם כסף אלא על ידי בילוי זמן איכות איתם. באופן דומה אנחנו צריכים לוודא שהילדים שלנו ידעו שמגיל 16 הם יכולים להתחיל לעבוד ולהרוויח כסף משלהם.
לסיכום, ניתן לומר, שאם אנחנו רוצים שהילדים שלנו ילמדו לחסוך אנחנו צריכים ללמד אותם שכסף לא גדל על העצים ובשביל שיהיה לנו ולהם כסף צריך לעבוד קשה. כאשר הילדים שלנו ידעו שכסף זה לא דבר מובן מאליו יהיה להם יותר כבוד בדרך שבה הם בוחרים להוציא אותו. חינוך פיננסי מוקדם ילמד את הילדים שלנו לחסוך ואיך להתנהג בהיגיון עם כסף.

















































